Philippe Muyters in Terzake: "Aan wie we vragen om tot 65 of tot 67 jaar te werken, kan ik niet uitleggen dat het voor sommigen maar tot 56 jaar hoeft"

Door Philippe Muyters op 18 juli 2018, over deze onderwerpen: Economie, Werken, Werk zoeken en werkloosheid, Activering
Philippe Muyters in Terzake

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters betreurt de beslissing van zijn federale collega om het stelsel van werkloosheid met toeslag (SWT) toe te staan in het kader van de herstructurering bij Carrefour.

"Aan wie we vragen om tot 65 of tot 67 jaar te werken, kan ik niet uitleggen dat het voor sommigen maar tot 56 jaar hoeft", stelt Muyters in Terzake. "Ik ga effectief voor die SWT'ers wel prioriteit geven. We beginnen met een nieuw systeem bij de VDAB De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) is een Vlaamse overheidsdienst die vraag en aanbod op de arbeidsmarkt samenbrengt, bemiddelt voor werkzoekenden en hen naar werk begeleidt via een traject op maat. In het kader van de zesde staatshervorming werd ook de controle en sanctionering van werkzoekenden, een vroegere RVA-bevoegdheid, in 2016 een taak van de VDAB. De Waalse tegenhanger van de VDAB is Forem en de Brusselse Actiris. VDAB over het opvolgen van werklozen, om hen beter te begeleiden. Ik heb de VDAB gevraagd om dat ook te doen voor alle SWT'ers."

Bekijk hier het volledige gesprek met Philippe Muyters. (8:49)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is