Sinds zijn verdwijning roept het dossier van Jürgen Conings veel vragen op: hoe kon het dat ondanks alle alarmbellen die de laatste maanden afgingen, Conings niet gekend was bij de minister van Defensie haar kabinet en de defensietop. En hoe komt het dat Conings zomaar met een hoop wapens aan de haal kon?

“Buiten een aantal statements over het bestrijden van extreemrechts binnen Defensie en een aantal gratuite uithalen naar mijn partij hebben wij van de minister van Defensie ten gronde in dit dossier nog niets gehoord”, vervolgt Buysrogge.

Wat heeft minister van Defensie te verbergen?

De voorzitter van de commissie Defensie had dan ook gehoopt dat de minister voor de commissie in alle transparantie het gevraagde rapport zou overmaken. Dat is nog niet gebeurd en de Kamerleden in de commissie Defensie zullen dus morgen van gedachte moeten wisselen met de minister over documenten die ze niet eens hebben kunnen lezen.

“De zaak van Jürgen Conings is te belangrijk voor dergelijke achterkamerpolitiek. Ik vraag mij af wat de minister van Defensie te verbergen heeft”, besluit Buysrogge.