Ook verzekeraar MS Amlin komt naar Brussel

Door Johan Van Overtveldt op 28 juni 2017, over deze onderwerpen: Financiën, Verandering
Brussel

Ook MS Amlin, een toonaangevende verzekeraar voor de zakelijke markt, gaat naar aanleiding van de brexit een Europese dochtermaatschappij oprichten in Brussel. “We zijn bijzonder verheugd dat we, kort na Lloyd’s en QBE, nu een derde grote naam mogen verwelkomen in Brussel”, reageert minister van Financiën Johan Van Overtveldt.

MS Amlin is een onderdeel van de Japanse verzekeringsgroep MS&AD, die wereldwijd tot de top tien van verzekeraars behoort. MS Amlin is gespecialiseerd in schade-, zeevaart- en luchtvaartverzekeringen en herverzekering. Het bedrijf stelt wereldwijd zo’n 2400 mensen tewerk op 26 locaties.

Brussel actief promoten

MS Amlin motiveert zijn beslissing onder meer met een verwijzing naar ons ondernemingsvriendelijke klimaat, de hoge kwaliteit van ons regelgevend kader en de centrale geografische ligging van België in Europa. “Deze aankondiging bewijst eens te meer dat onze aanpak om Brussel als financieel centrum actief te promoten in het buitenland werkt.  Door te focussen op specifieke activiteiten, zoals verzekeringen, marktinfrastructuren en innovatieve financiële technologie, slagen we bovendien erin om het financiële landschap in Brussel te verbreden”, besluit minister Van Overtveldt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is