Eindelijk Netflix kijken op reis

Door Anneleen Van Bossuyt op 8 februari 2017, over deze onderwerpen: Europees beleid, Europees Parlement, Europese Commissie, Technologie
Eindelijk Netflix en Belgisch voetbal kijken op reis

Het Europees Parlement en de Europese Raad hebben een akkoord bereikt waardoor betaalde onlineabonnementen meeneembaar zijn naar alle landen van de Europese Unie. “Vlaamse Netflix-liefhebbers die naar het buitenland reizen, hebben ongetwijfeld al ondervonden dat de film of serie die ze willen bekijken daar niet beschikbaar is”, zegt Europarlementslid Anneleen Van Bossuyt. “Een vervelende praktijk waar begin 2018 eindelijk een einde aan komt.”

Van Bossuyt pleitte er al lange tijd voor om de meeneembaarheid van onlinediensten te garanderen. “Vandaag beschikken meer dan 600.000 Vlamingen over een Netflix-abonnement. Het is maar logisch dat zij ook van die dienst kunnen genieten als ze in Europa op vakantie zijn. Ze betalen er immers voor. Als je met de trein de grens oversteekt, moet je toch ook je boek niet afgeven?” Niet enkel Netflix-gebruikers genieten trouwens van de nieuwe regels: “Ook wie graag op reis online videospelletjes speelt, een e-boek leest of muziek beluistert, kan vanaf nu op beide oren slapen.”

Controlesysteem

Van Bossuyt benadrukt dat de nieuwe regels enkel gelden voor betaaldiensten en enkel van toepassing zijn op reizigers die zich tijdelijk in een andere lidstaat bevinden. Om dat te controleren, zullen de aanbieders van die diensten werken met een registratie- en verificatiesysteem.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is