NMBS zal European Disability Card erkennen

Door Tomas Roggeman op 18 januari 2021, over deze onderwerpen: Mobiliteit, NMBS
Tomas Roggeman

De European Disability Card (EDC) zal meegenomen worden in het nieuwe beheerscontract van de NMBS. Dat antwoordde de minister van Mobiliteit in de Kamer op een vraag van Kamerlid Tomas Roggeman. “Ik ben blij te horen dat de honderdduizenden mensen die gebruik maken van deze kaart de EDC-kaart nu ook zullen kunnen gebruiken op de trein”, zegt Roggeman.

Volgens de cijfers van de minister beschikken meer dan 200.000 mensen over een EDC-kaart. Deze kaart kan al in verschillende Europese landen gebruikt worden bij een brede waaier aan overheidsdiensten en zo ook mogelijk binnenkort bij onze nationale spoorwegmaatschappij, als basis voor toekenning van een kortingstarief. De onderhandelingen over een nieuw beheerscontract tussen de NMBS en de federale staat worden binnenkort opgestart. Ook de EDC kan een plaatsje op de onderhandelingstafel krijgen.

Toegankelijkere stations

Het is de ambitie van de regering om een heel pak stations toegankelijker te maken voor mensen met een beperkte mobiliteit. “Uiteraard zijn er ook een groot aantal mensen die geen zichtbare beperking hebben en met deze EDC kunnen ook zij zich kenbaar maken bij de NMBS om recht te hebben op assistentie en een tegemoetkoming”, besluit Roggeman.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is