Standvastig en in goede handen

Voorzitter De Wever trapte het nieuwjaarsfeest af met zijn traditionele toespraak. Net als vorig jaar stond hij stil bij de schande van de Catalaanse gevangenen, waarbij hij zijn oproep herhaalde om ze vrij te laten. Ook kwam hij terug op de val van de federale regering. “Ik ben fier dat we standvastig zijn gebleven. Dit gaat over de kern van onze overtuiging”, sprak Bart De Wever het N-VA-publiek vastberaden toe. Het meeste applaus oogstte hij echter toen hij België vergeleek met Vlaanderen. “Niemand die denkt dat de volgende Vlaamse Regering moeilijk te vormen zal zijn, laat staan dat Vlaanderen onbestuurbaar zou worden. We zijn in goede handen.” Hier lees je de volledige toespraak van Bart De Wever.

DJ Demir

Daarna mocht gelegenheids-deejay Zuhal Demir onder luide bijval haar drie platen loslaten op de feestlustige N-VA’ers. Ze koos voor Run the World van Beyoncé, A little less conversation van Junkie XL vs Elvis Presley en Rozanne van Wim De Craene. Met die drie hits waren de beentjes opgewarmd en was het nieuwjaarsfeest 2019 pas echt goed begonnen.

Download hier de volledige toespraak van Bart De Wever (PDF-bestand, 104 kB). Of beter nog: bekijk onze video-opname van die speech op Facebook of YouTube.  

Bekijk hier een selectie van sfeerbeelden van ons nieuwjaarsfeest. Wie weet zie je jezelf erin opduiken? Of herbeleef het nieuwjaarsfeest in de sfeerreportage hieronder.