Nieuwe regels voor tabaksproducten en de elektronische sigaret

Door Renate Hufkens op 3 maart 2016, over deze onderwerpen: Gezondheidszorg, Roken, Preventie, Jeugd

België heeft eindelijk een regelgeving voor de elektronische sigaret. Ook voor andere tabaksproducten zijn er nieuwe regels. Die moeten het roken nog verder ontmoedigen. "Een positieve zaak", vindt Kamerlid Renate Hufkens. Maar voor haar is de kous daarmee nog niet af.

Deze regeerperiode werden er tot nog toe vooral maatregelen genomen om mensen te doen stoppen met roken. Uiteraard is elke roker die stopt een goede zaak, maar de boodschap moet toch vooral zijn "start niet met roken" in plaats van "stop met roken".

Meer ontrading 

“Er moet nog meer ingezet worden op de ontrading van tabaksgebruik”, vindt Hufkens. “Het beste tabaksbeleid is dat waarbij er minder mensen, en dan vooral jongeren onder de 18, starten met roken. Daarom diende ik al een wetsvoorstel in om tabaksverkoop te verbieden aan iedereen jonger dan 18 jaar.”

De bepalingen over de e-sigaret zijn volgens de N-VA goed nieuws. De keuze geen accijnzen te heffen op e-sigaretten die nicotine bevatten, is wel een gemiste kans. De N-VA wil de komende maanden dan ook verder bekijken welke maatregelen nog mogelijk zijn om roken tegen te gaan en te beperken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is