KBC-hoofdeconoom Edwin De Boeck leidt N-VA-studiedienst

Door N-VA op 19 februari 2016, over deze onderwerpen: N-VA

Edwin De Boeck wordt de nieuwe directeur van de studiedienst van de N-VA. Op 1 mei start de KBC-hoofdeconoom in zijn nieuwe functie. Tot dan blijft hij aan de slag bij KBC. “De expertise en ervaring van De Boeck zal onze studiedienst naar een nog hoger niveau tillen”, verwacht N-VA-directeur Piet De Zaeger. “Wij kijken uit naar onze toekomstige samenwerking.”

“Wij zijn al een tijd op zoek naar een zeer hoog profiel met kennis van de financiële en economische wereld om Guy Clémer op te volgen als hoofd van onze studiedienst”, vervolgt De Zaeger. “Dergelijke profielen liggen niet voor het oprapen, dus duurde de zoektocht wat langer. We hebben contacten gehad met verschillende mensen uit de banksector, het bedrijfsleven en de academische wereld. De gesprekken met Edwin De Boeck verliepen zeer positief. Hij was bereid om de stap te zetten om de studiedienst van onze partij te versterken en te leiden.”

Volledig operationeel

“Als partij zijn wij uiteraard zeer blij dat een topper als Edwin De Boeck dit engagement opneemt. Na de toetreding tot de Vlaamse en federale regering kwamen onze adviseurs op sleutelposities in de kabinetten terecht. Daardoor moest onze studiedienst terug worden opgebouwd. Vandaag is die weer volledig operationeel”, besluit een tevreden De Zaeger.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is