N-VA-fracties kiezen hun voorzitters

Door Matthias Diependaele, Peter De Roover op 11 juni 2019, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2019, N-VA
Matthias Diependaele en Peter De Roover

Matthias Diependaele en Peter De Roover zijn door hun fracties opnieuw aangeduid als fractievoorzitter voor respectievelijk het Vlaams Parlement en de Kamer. Beiden vervulden die functie ook al in de vorige legislatuur.

Matthias Diependaele wil wegen op het beleid

Tijdens de eerste fractievergadering verkozen de leden van de N-VA-fractie in het Vlaams Parlement Matthias Diependaele unaniem tot fractievoorzitter voor de komende legislatuur. Matthias Diependaele is Vlaams Parlementslid sinds 2009 en fractieleider sinds 2013.

“Ik ben dankbaar dat de nieuw samengestelde fractie mij dit vertrouwen geeft. Met veel enthousiasme en plichtsbesef ga ik die uitdaging aan. Onze fractie is andermaal de grootste fractie in het Vlaams Parlement. Vanuit het parlement willen wij met onze fractie wegen op het beleid van de volgende regering en de belangen verdedigen van wie werkt, spaart en onderneemt”, reageert Diependaele.

Sinds de verkiezingen van 26 mei telt de N-VA-fractie in het Vlaams Parlement 35 leden. Zes ervan hadden nooit eerder een parlementair mandaat. De parlementsleden leggen volgende week dinsdag hun eed af. Tevens worden binnenkort de twee ondervoorzitters van de fractie verkozen en wordt beslist wie in welke commissie zal zetelen.

Peter De Roover leidt stevige ploeg

Peter De Roover blijft fractievoorzitter in de Kamer. Tijdens de eerste fractievergadering na de verkiezingen verkozen de nieuwe N-VA-Kamerleden De Roover opnieuw als fractievoorzitter. De N-VA-Kamerfractie is de eerste die na de verkiezingen een voorzitter aanduidt.

Sinds de verkiezingen van 26 mei bestaat de N-VA-Kamerfractie uit 24 leden, waarvan 10 nieuwe Kamerleden. Tijdens de eerste fractievergadering verkozen zij Peter De Roover tot fractievoorzitter voor de komende legislatuur.

De Roover, die reeds sinds januari 2016 fractievoorzitter van de N-VA-Kamerfractie was, reageert dankbaar: “Ik ben zeer erkentelijk dat de nieuwe N-VA-Kamerleden mij het vertrouwen geven en mij unaniem verkozen om fractievoorzitter te blijven in deze legislatuur. Samen met een stevige ploeg blijven wij de Vlaamse bekommernissen dag-aan-dag behartigen in de Kamer.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is