N-VA eist eerlijk BHV-akkoord

Door Kristien Van Vaerenbergh, Karl Vanlouwe, Ben Weyts op 6 augustus 2013, over deze onderwerpen: Gerechtelijke hervorming BHV

KPMG voerde een werklastmeting uit bij de Brusselse rechtbanken en stelde vast wat de juridische wereld en de N-VA al langer wisten.

Het akkoord over het gerechtelijk arrondissement BHV is gebaseerd op foutieve cijfers.

Bij de triomfantelijke aankondiging van het akkoord bleek al dat de Vlamingen miljarden moesten betalen voor minder rechten. De N-VA trok daarom naar het Grondwettelijk Hof.

KPMG bevestigt nu wat de N-VA al vermoedde. De Vlaamse traditionele partijen hebben zich in de luren laten leggen, hoewel zij wisten dat de gehanteerde verhouding 20/80 onrealistisch was. En ook nu doen zij er alles aan om de Franstaligen niet te bruuskeren.

Het BHV-akkoord illustreert het failliet van de federale politiek: het hebben van een akkoord is belangrijker dan de inhoud van een akkoord. Zelfs al blijkt dat akkoord gebaseerd te zijn op totaal verkeerde cijfers.

CD&V en Open VLD dragen dan ook de volle verantwoordelijkheid voor de juridische benadeling van de Vlamingen in Brussel.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is