Tevreden

De N-VA is tevreden met de resultaten. Onze partij treedt toe tot 118 bestuursmeerderheden en levert al zeker 50 burgemeesters. Bovendien zetelt de komende zes jaar een N-VA-burgemeester in vijf Vlaamse centrumsteden: Aalst, Antwerpen, Hasselt, Sint-Niklaas en Turnhout. Geen enkele partij doet beter. Die cijfers kunnen overigens nog wijzigen naar boven toe, want op heel wat plaatsen zijn de coalities nog niet gevormd en is de N-VA nog in de running voor deelname aan het lokale beleid.

Op eigen kracht

Over heel Vlaanderen bekeken scoorden we 21,4 procent. Daarmee evenaren we net niet onze uitzonderlijk goede uitslag van 2012. Maar toen surften onze lokale lijsten mee op het succes van de nationale N-VA-golf. Deze keer moesten onze kandidaten het op eigen kracht waarmaken. Dan zien we hoe belangrijk het is om mee te besturen. In de gemeenten waar de N-VA de voorbije zes jaar in de meerderheid zat, scoren we goed.

Ambitie voor 2024

Hoe dan ook, meerderheid of oppositie, onze verkozenen zullen zich vanaf 1 januari 2019 uit de naad werken voor veilige en welvarende Vlaamse steden en gemeenten. Met de ervaring die we de komende zes jaar opdoen, zullen we er weer staan, sterker en ambitieuzer dan ooit, in 2024.

Onderwerpen