Belangrijke speler

Op dit moment staan er nog 478 vacatures open, maar het BAH neemt verschillende initiatieven om de instroom van werknemers verder te stimuleren. “Er wordt gewerkt aan de naambekendheid via een te lanceren mediacampagne. Eind dit jaar volgen er een nieuwe naam, nieuwe kantoren en een nieuwe site die het BAH nog steviger in de markt moeten zetten als belangrijke speler op de luchthaven”, zegt Maes.

Samenspraak met VDAB, Actiris en Le Forem

Het BAH is in januari 2018 ook begonnen met te registreren vanwaar de kandidaten komen. Uit de eerste gegevens blijkt dat naast de Vlaamse ook de Brusselse geïnteresseerden de weg naar het BAH gevonden hebben. De taalgrens blijft een hindernis, maar via een partnership met Le Forem wordt ook daar naar oplossingen gezocht. Het Brussels Airport House blijft tenslotte ook verder werken aan zijn opleidingsluik. In samenspraak met VDAB en Actiris werd een voortraject opgestart in functie van de opleiding tot loader-sorter.

Stap vooruit

“Dit is een stap vooruit ten opzichte van de tijd voor de opstart van het BAH. Werkzoekenden krijgen in dat traject een taalopleiding Nederlands en een technische scholing. Op die manier organiseert het BAH iets dat voor individuele bedrijven niet steeds haalbaar is. Schaalvergroting werkt dus in dit geval. Het stemt me tevreden dat deze voortrajecten ook in 2019 structureel zullen uitgebouwd worden”, besluit Lieve Maes.