Voorname spreekbuis

Michael Freilich is als hoofdredacteur van Joods Actueel een gerespecteerde stem in het maatschappelijke debat. Jan Jambon is zeer blij met de komst van Michael Freilich. “Hij is de voorbije jaren uitgegroeid tot een van de voornaamste spreekbuizen van de Joodse gemeenschap in ons land. Daarbij schuwt hij het debat niet, maar steeds met respect voor alle meningen en opinies. Zijn visie over migratie en veiligheid sluit perfect aan bij de N-VA. Ik ben dan ook blij dat hij onze Antwerpse Kamerlijst komt versterken.”

Antwerpse Vlaming

Voorzitter Bart De Wever sluit zich daarbij aan. “Ik ken Michael Freilich natuurlijk al een hele tijd. We zijn alle twee Antwerpenaren met een zeer uitgesproken mening. Maar we hebben nog veel meer gemeen: het besef dat we niet mogen terugkeren naar een links Di Rupo-beleid en de wil om te werken aan een warme gemeenschap die de waarden van de Verlichting omhelst. Michael is dan ook niet zomaar onze ‘Joodse kandidaat’. Daar zijn andere partijen voor. Hij zal als Antwerpse Vlaming die ook joods is, de belangen van álle Vlamingen behartigen.”

Vertrouwen naar de toekomst

Voor Michael Freilich zelf betekent de overstap naar de politiek het einde van zijn hoofdredacteurschap bij Joods Actueel. “Toen ik 12 jaar geleden Joods Actueel overnam, zag ik het als mijn taak om de Joodse gemeenschap ‘in the picture’ te zetten, om haar een stem te geven in het debat en om het blad een plaats te geven in het perslandschap. Het is voor mij zeker een emotionele dag om na 12 jaar afscheid te nemen als hoofdredacteur van Joods Actueel, maar ik kijk vol vertrouwen naar de toekomst.”

Vlaamse Leeuw

Voor de N-VA-achterban heeft hij bovendien een bijzondere boodschap klaar. “Net zoals ik jaren heb gestreden voor de belangen van mijn gemeenschap, zal ik dat nu met volle overtuiging doen voor alle Vlamingen. Ik zal daarvoor strijden zoals een ‘Vlaamse’ Leeuw”, besluit Michael Freilich strijdvaardig.

Onderwerpen