Europa

De Europese lijst wordt aangevoerd door huidige Vlaams minister-president Geert Bourgeois. Vrouwenrechtenactiviste Assita Kanko, die recent tot de partij toetrad, staat op de tweede plaats. Op de derde plaats vinden we voormalig minister van Financiën Johan Van Overtveldt.

Antwerpen

Partijvoorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever trekt de Vlaamse lijst in Antwerpen, gevolgd door huidig Vlaams minister Liesbeth Homans. Haar collega in de Vlaamse Regering, Philippe Muyters, duwt de lijst.

Op de Kamerlijst is het Jan Jambon die op plaats 1 staat, met achter hem Kamerlid Valerie Van Peel. Fractievoorzitter in de Kamer Peter De Roover duwt de lijst.

Limburg

In Limburg trekt voormalig staatssecretaris Zuhal Demir de Kamerlijst. Op de tweede plaats staat Wouter Raskin, die ook al in het federale parlement zetelde.

Voor het Vlaamse halfrond voert huidig Hasselts burgemeester en voormalige minister van Defensie Steven Vandeput de lijst aan, gevolgd door Kamerlid Karolien Grosemans uit Herk-de-Stad.

Oost-Vlaanderen

Fractieleider in het Vlaams Parlement Matthias Diependaele staat op de eerste plaats op de Vlaamse lijst voor Oost-Vlaanderen. Hij wordt gevolgd door Sarah Smeyers, die de overstap maakt van de Kamer. Lijstduwer is Lieven Dehandschutter, burgemeester van Sint-Niklaas.

De Kamerlijst wordt getrokken door Europees Parlementslid Anneleen Van Bossuyt. Op de tweede plaats vinden we Christoph D’Haese, burgemeester van Aalst en Kamerlid. Kamervoorzitter Siegfried Bracke sluit de lijst af als duwer.

Vlaams-Brabant

Lubbeeks burgemeester en voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken trekt de Kamerlijst voor Vlaams-Brabant. Hij wordt daarbij ondersteund door Kamerlid Kristien Van Vaerenbergh op de tweede plaats. De Kamerlijst wordt geduwd door Luc Deconinck, burgemeester van Sint-Pieters-Leeuw.

Voor het Vlaams Parlement staat Vlaams minister Ben Weyts op de eerste plaats, gevolgd door Vlaams Parlementslid Nadia Sminate. Burgemeester van Dilbeek en Vlaams Parlementslid Willy Segers sluit de lijst af.

West-Vlaanderen

In West-Vlaanderen wordt de Kamerlijst getrokken door Sander Loones, voormalig ondervoorzitter van de partij en voormalig minister van Defensie. Op de tweede plaats staat een nieuwkomer: Yngvild Ingels uit Menen. Jean-Marie Dedecker zal als onafhankelijke kandidaat de Kamerlijst duwen.

De Vlaamse lijst wordt aangevoerd door Izegems burgemeester en Vlaams Parlementslid Bert Maertens. Achter hem vinden we een nieuw gezicht: Maaike De Vreese uit Brugge. De lijst wordt geduwd door Vlaams Parlementslid Danielle Godderis-T’Jonck.

Brussel

Karl Vanlouwe trekt de Vlaamse lijst in Brussel. Nieuwkomer Elias Kartout voert de Kamerlijst aan. Cieltje Van Achter is lijsttrekker voor het Brusselse Gewest. Uittredend Brussels parlementslid Johan Van Den Driessche duwt die lijst.

Onderwerpen