Meer grijze massa op straat

Bart De Wever

“Vlaanderen heeft een minister nodig die verder van de onderwijskoepels verwijderd staat. Die kan daar meer druk op zetten.” N-VA-voorzitter Bart De Wever wil met de N-VA de volgende Vlaamse minister van Onderwijs leveren. “Vlaanderen is altijd goed geweest in streven naar excellentie. We moeten onze sterke leerlingen uitdagen”, zegt Bart De Wever in een gesprek met de radio.

Kwaliteit behouden

De vrije onderwijskoepel raadt alles af wat nodig is om de kwaliteit van het Vlaams onderwijs te behouden, meent Bart De Wever. “Die verschuiving naar de 'leukere' dingen, zoals vaardigheden, en de nivellering naar beneden zijn tendensen die vaak vanuit de koepel van het vrij onderwijs naar voren worden geschoven.”

Streven naar excellentie

Voorzitter Bart De Wever wil meer grijze massa op straat. “De nadruk op kennis, op taalvaardigheid, op abstract denken is aan de orde. Er zit veel te veel volk in die overheidsstructuren en koepels. We moeten meer voor de klas op maat kunnen werken voor alle leerlingen. En ook sterke leerlingen uitdagen. Daar zijn we in Vlaanderen altijd zeer goed in geweest: streven naar excellentie."

Lees hier het pleidooi van Koen Daniëls voor meer kennisonderwijs.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is