Matthias Diependaele op Radio 1 over Vlaamse begrotingsuitdagingen: “Van elke uitgave bekijken of ze adequaat is”

Door Matthias Diependaele op 30 april 2021, over deze onderwerpen: Financiën, Vlaamse begroting
Matthias Diependaele

“Een overheid moet voortdurend zichzelf in vraag stellen en van elke euro nagaan of die efficiënt wordt uitgegeven, ook in niet-crisistijden.” Vlaams minister van Begroting Matthias Diependaele blikte in De Ochtend op Radio 1 vooruit naar de budgettaire inspanningen die Vlaanderen te wachten staan eenmaal het ergste coronaleed achter ons ligt. “Het herstelplan Vlaamse Veerkracht kan maar lukken als we de begroting op een traject naar een evenwicht zetten. Bovendien gaan we de nodige keuzes moeten maken om te hervormen.”

Grondige doorlichting overheidsuitgaven

Deel van de oplossing is volgens minister Diependaele een grondige doorlichting van de overheidsuitgaven. “We willen van elke uitgave zien of ze adequaat en goed is en of we ze moeten blijven doen.” De Vlaamse Regering is samen met de andere regeringen in dit land tegenover Europa engagement aangegaan om het tekort op de begroting van 2022 minstens te halveren tegen 2024, gaf Matthias Diependaele nog aan.

Beluister Matthias Diependaele over de Vlaamse begrotingsuitdagingen en over het nieuwe bezoekerscentrum van het Gravensteen in Gent.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is