Mathias Vanden Borre pleit opnieuw voor fusie politiezones in Brussel: “Zolang er geen eengemaakt bevel is, blijft men hete aardappel doorschuiven”

Door Mathias Vanden Borre op 25 februari 2020, over deze onderwerpen: Veiligheid, Wonen en werken in Brussel
mathias vanden borre

Dat de stadsbende Fioul Gang, die minderjarige meisjes gedwongen prostitueerde, pas begin dit jaar gestopt werd in plaats van een half jaar eerder, is onder meer te wijten aan de gebrekkige coördinatie tussen de Brusselse politiediensten onderling en tussen de politiediensten en het parket. “Zelfs het openbaar ministerie van Brussel geeft toe dat het niet gelopen is zoals het hoort. Dat is een duidelijk teken dat de huidige organisatie niet is wat ze moet zijn”, zegt Brussels parlementslid Mathias Vanden Borre.

Nefaste gevolgen door gebrek aan coördinatie

Een gebrek aan middelen: daaraan wijt de lokale politiezone Brussel-Zuid haar eigen stilzitten in de zomer van 2019. “We moeten nogmaals en tot onze grote spijt vaststellen dat het gebrek aan coördinatie en samenwerking van de Brusselse politiediensten nefaste gevolgen heeft. Indien de politiezones intenser zouden samenwerken, dan zouden manschappen van andere zones kunnen ingeschakeld worden in uiterst dringende dossiers.”

Niet uit te leggen

Zolang er geen echt eengemaakt bevel is, zal men de hete aardappel blijven doorschuiven, meent Vanden Borre. "Je zou veronderstellen dat met een gewestelijke Veiligheidsraad, met daarin het parket, de federale politie, de zes korpschefs en natuurlijk minister-president Rudi Vervoort (PS), zo’n dossiers professioneel behandeld worden. Toch niet, zo blijkt. Hoe kan men dit met een schoon geweten uitleggen aan de slachtoffers?"

De N-VA herhaalt naar aanleiding van deze betreurenswaardige zaak dan ook opnieuw haar pleidooi voor fusie van de zes Brusselse politiezones!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is