Maingain blijft oorlog stoken in Vlaamse Rand

Door Liesbet Dhaene, Lieve Maes op 16 oktober 2015, over deze onderwerpen: Nederlands in de Rand, Wonen en werken in Brussel

De vzw ‘Citoyens de Zaventem’ roept Franstalige inwoners van Zaventem op om zich zoveel mogelijk als Franstalige te manifesteren in hun gemeente en zich dus vooral niét te integreren. Op zich al een regelrecht gebrek aan respect voor Nederlandstaligen. Maar nu blijkt ook dat het pamflet eigenlijk onrechtstreeks gesubsidieerd wordt door … Olivier Maingain, die ook al in Sint-Lambrechts-Woluwe zijn oorlogje blijft voeren.

Maingain is voorzitter van de vzw Wolu International. Die vzw wordt gesubsidieerd door de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe, waar Maingain burgemeester is. Het is net die vzw die de publicatie van het Zaventemse pamflet financiert. “Een regelrecht gebrek aan respect”, reageren Brussels parlementslid Liesbet Dhaene en Vlaams Parlementslid Lieve Maes. “Dit zal alleszins niet leiden tot een betere verstandhouding tussen Brussel en de Rand.”

Liesbeth Dhaene voelde Brussels minister-president Vervoort hierover aan de tand, maar die laat gewoon begaan. “Ook de pesterijen van Maingain in Sint-Lambrechts-Woluwe – zo brengt de gemeente eentalig Franstalige gemeentebladen uit – laat de minister-president passeren. Blijkbaar is Vervoort dan toch niet de minister-president van álle Brusselaars.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is