Luchtvaartpassagiers beter beschermd in Europa

Door Anneleen Van Bossuyt op 14 juli 2016, over deze onderwerpen: Europees Parlement, Luchtvaart
Luchthaven

In het Europees Parlement is een aanbeveling goedgekeurd die voor betere passagiersrechten in de luchtvaartsector pleit. Europarlementslid Anneleen Van Bossuyt had de leiding over het dossier: “Passagiers ondervinden vandaag heel wat problemen met hun vliegtuigreis. Zo verschilt de totale kostprijs vaak aanzienlijk van de prijs die de consument bij het begin van een boeking te zien krijgt. Dat moet veranderen.”

Van Bossuyt wil met deze aanbeveling de consumenten beter beschermen. “Ze weten bijvoorbeeld niet hoe ze een klacht kunnen indienen als er iets misloopt of hoe ze een contactpersoon kunnen bereiken voor meer informatie”, legt ze uit. “Daarnaast heerst er heel wat onduidelijkheid over de extra kosten die maatschappijen soms aanrekenen voor bagage of ongevraagde verzekeringen. Mensen die online of offline een vliegreis boeken, moeten meteen op de hoogte zijn van ál hun rechten en plichten en mogen niet misleid worden door achtergehouden extra kosten. Dan denk ik vooral aan websites die mensen om de tuin leiden door prijsvergelijkingen op een oneerlijke wijze te presenteren.”

Nieuwe controletechnologieën

Met de recente terreuraanslagen in het achterhoofd, besteedt Van Bossuyt ook heel wat aandacht aan veiligheid op de luchthavens. “Inzetten op nieuwe controletechnologieën is daarbij heel erg belangrijk. Dat zorgt niet enkel voor een veiligere reisomgeving, maar ook voor een kortere reistijd”, besluit het Europarlementslid.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is