Luchthavenakkoorden moeten onverkort worden uitgevoerd

Door Tine Eerlingen op 5 februari 2014, over deze onderwerpen: Luchtvaart

In een open brief aan Vlaams minister-president Kris Peeters protesteerden vijf burgemeesters uit de Rand tegen de wijziging van twee opstijgende vluchtroutes op Zaventem door staatssecretaris van Mobiliteit Wathelet.

Midden 2013 had Wathelet nog beloofd dat die akkoorden integraal zouden worden uitgevoerd tegen het einde van 2013. Toch nam Wathelet geregeld initiatieven die hier tegen in gingen.

De burgemeesters rekenen nu op actie van de Vlaamse Regering. Minister-president Kris Peeters kondigde al aan dat de Vlaamse Regering naar de Raad van State Een bijzonder adviesorgaan en administratief rechtscollege, opgericht in 1946. Zijn belangrijkste bevoegdheid is het schorsen en vernietigen van administratieve rechtshandelingen die strijdig zijn met de geldende rechtsregels. Als hoogste administratief rechtscollege zijn zijn uitspraken bindend. De Raad is ook cassatierechter voor beroepen tegen de uitspraken van de lagere administratieve rechtscolleges. Daarnaast geeft de Raad van State advies op wetgevend en reglementair gebied. Raad van State trekt omdat de wijziging zonder voorafgaand overleg plaatsvond en zonder impactstudie.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is