Liegt de Brusselse minister-president?

Door Cieltje Van Achter op 23 februari 2018, over deze onderwerpen: Wonen en werken in Brussel
Cieltje Van Achter

Heeft Brussels minister-president Rudi Vervoort gelogen over de vergoedingen en kosten binnen NEO? Die vraag stelt Brussels volksvertegenwoordiger Cieltje Van Achter zich na nieuwe onthullingen over mogelijk onwettige contracten bij het stadsvernieuwingsproject NEO. “Een liegende minister-president kan uiteraard niet aanblijven”, zegt Van Achter.

Geen relevant antwoord

In september vroeg Brussels parlementslid Van Achter aan Vervoort welke vergoedingen de bestuurders en het personeel van NEO ontvingen. Vervoort antwoordde dat de bestuurders geen vergoeding ontvingen en deelde de bezoldigingen voor het personeel mee. Dat waren redelijke en geen buitensporige bedragen, maar langlopende consultancy-overeenkomsten werden niet vermeld. Op de vraag naar de uitsplitsing van de kosten binnen NEO antwoordde Vervoort dat hij “geen relevant antwoord kon geven”.

Onwil tot informeren

“Ik weet niet wat het ergste is, een minister-president die het parlement voorliegt of een minister-president die niet bereid is het parlement te informeren waaraan NEO de 52 miljoen euro van het gewest besteedt”, reageert Van Achter. Ze roept Brussels parlementsvoorzitter Charles Picqué op om komaf te maken met de onwil tot informeren.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is