Kom op tegen Kanker: Recordeditie 1000 km is ook jubileumeditie voor N-VA

Door N-VA op 10 mei 2016, over deze onderwerpen: N-VA, De N-VA komt op tegen kanker!
Kom op tegen Kanker: Recordeditie 1000 km is ook jubileumeditie voor N-VA

De zevende editie van de 1000 km, een actie voor Kom op tegen Kanker, was om meerdere redenen memorabel. Niet alleen bracht de fietsvierdaagse dit jaar een totaalbedrag op van om en bij de 3,5 miljoen euro - goed voor een nieuw record - voor de N-VA was het ook nog eens een jubileumeditie.

Voor de vijfde keer op rij al zetten onze collega’s hun beste fietsbeentjes voor ter ondersteuning van het wetenschappelijke onderzoek in de strijd tegen kanker: een prestatie waarvoor ze na de laatste etappe dan ook verdiend gelauwerd werden.

20.000 euro voor combinatietherapieën

Meer dan 700 teams fietsten dit keer voor het goede doel: onderzoek naar combinatietherapieën. Doordat het aantal kankerbehandelingen groeit, is er behoefte aan onderzoek naar hoe je die kan combineren en in welke volgorde je ze het best toepast.

Om onze vier wielerteams aan de start te krijgen, moesten we ook dit jaar weer minstens 20.000 euro zien in te zamelen. Een internetveiling alleen al bracht bijna 16.000 euro op. Individuele giften en diverse acties van onze afdelingen stuwden het eindbedrag boven het vereiste minimum. Zo zijn we voor volgend jaar al verzekerd van de deelname van één team.

Alle steun blijft welkom

Zijn de 1000 km helaas aan jou voorbijgegaan of wil je het kankeronderzoek extra steunen? Dat kan! Maak je gift rechtstreeks over aan ‘Kom op tegen Kanker’, op het rekeningnummer BE14 7331 9999 9983 (BIC-code: KREDBEBB). Belangrijk: vergeet in de ruimte voor de mededeling zeker het N-VA-actienummer 170-043-275 + gift niet te vermelden! Je bijdrage telt dan mee voor de actie van volgend jaar.

Intussen noteren wij de volgende editie van de 1000 km nu al met stip in onze agenda. Afspraak in 2017, tijdens het hemelvaartweekend van 25 tot 28 mei!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is