Voorbereiding op schema

Op vraag van Vlaams Parlementslid Nachtergaele gaf Vlaams minister voor Toerisme  Zuhal Demir vandaag een stand van zaken over de voorbereidingen van het 100ste WK wielrennen. “De voorbereidingen lopen vlot en liggen op schema”, antwoordde minister Demir. “De Vlaamse overheid werkt nauwgezet samen met specialisten die al heel wat ervaring hebben met de Vlaamse wielerklassiekers.”

Boost voor het Vlaams fietsbeleid

Voor de Vlaamse overheid is de organisatie van WK wielrennen ook een katalysator voor een duurzaam fietsbeleid. “De minister gaf aan dat ze een maximale maatschappelijke return tracht te halen. Zo moet dit WK een boost zijn voor de verdere uitbouw van het Vlaams fietsbeleid. Meer functioneel en recreatief fietsen, meer innovatie en betere infrastructuur zorgen ervoor dat dit WK ook zal bijdragen aan het duurzaamheidsbeleid van deze Vlaamse Regering.”

Directe return van 30 miljoen euro voor Vlaamse economie

Studies rond de organisatie van voorbije WK’s tonen aan dat de directe economische impact ongeveer 30 miljoen euro zal bedragen. “Als je weet dat de Vlaamse Regering voor maximum 13 miljoen euro steun heeft toegekend, is hier uiteraard sprake van een prima investering”, zegt Joris Nachtergaele. “Daarnaast zullen we er alles moeten aan doen om onze verschillende troeven zoveel mogelijk in de kijker te plaatsen, want dit is een unieke kans die we niet mogen laten liggen.”