Jeugdorganisaties willen CO2-uitstoot beperken

Door Miranda Van Eetvelde op 28 december 2017, over deze onderwerpen: Energiebeleid, Klimaat, Minderjarigen

Om de CO2-uitstoot te beperken, moet iedereen zich engageren. Ook de jongeren. Jeugdorganisaties kunnen daarom subsidies krijgen om hun infrastructuur groener en energiezuiniger te maken. En daar maken ze ook gebruik van. “In 2017 ging er in totaal bijna 780.000 euro naar 19 projecten die de CO2-uitstoot in de jeugdsector verlagen”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Miranda Van Eetvelde. 

Jong geleerd is oud gedaan

De sector stoot elk jaar nog steeds 20.000 ton CO2 uit. Dat is slechts een fractie van de totale uitstoot in Vlaanderen, maar het aandeel kan wel nog dalen door te investeren in bewustwording en in energiezuinige gebouwen. “Dat de jeugdsector vorderingen maakt op vlak van energie-efficiëntie is zonder meer positief”, vindt Van Eetvelde. “Alle beetjes helpen immers. Als men van jongs af een ecologische reflex aanleert, lijkt de kans me ook groot dat men die ook op latere leeftijd behoudt.”

Goede, groene keuzes

Om de jeugdsector blijvend te stimuleren om de goede, groene keuzes te maken, maakt trouwens ook de Vlaamse cultuursector middelen vrij om te informeren en sensibiliseren over duurzaamheid en energie-efficiëntie. Dat gaat van tips om het energieverbruik beter in het oog te houden tot intekenen op onlineplatforms zoals EnergieID.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is