Hendrik Vuye nieuwe fractievoorzitter N-VA-Kamerfractie

Door Hendrik Vuye op 14 oktober 2014, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2014, N-VA
Hendrik Vuye nieuwe fractievoorzitter N-VA-Kamerfractie

De N-VA-Kamerfractie heeft Hendrik Vuye unaniem verkozen tot nieuwe voorzitter. Hij volgt daarmee Jan Jambon op, die vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid werd.

Op 25 mei werd Hendrik Vuye (52) met 13.320 voorkeurstemmen voor de eerste keer verkozen vanop de derde plaats van de Vlaams-Brabantse Kamerlijst. Hij is echter al langer politiek actief achter de schermen. Zo stond hij de N-VA bij als expert institutionele zaken tijdens de onderhandelingen van 2010.

“Ik vind het een hele eer om de grootste Vlaams-nationale fractie in de Kamer ooit te mogen leiden. We moeten de kracht van verandering nu ook daar laten blijken. Het is mijn ambitie om de stem van de N-VA in het parlementaire debat rechtlijnig en consequent te vertolken”, aldus Vuye.

Grondwetspecialist
Hendrik Vuye is afkomstig uit het Oost-Vlaamse Ronse. Hij studeerde rechten, criminologie en filosofie aan de KU Leuven. Aan diezelfde universiteit promoveerde hij tot doctor in de rechten in 1993. Vandaag is Vuye professor staatsrecht aan de universiteit van Namen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is