Helft minder dieren geslacht tijdens Offerfeest

Door Ben Weyts op 19 augustus 2019, over deze onderwerpen: Dierenwelzijn
Ben Weyts

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts blijft bakens verzetten in zijn strijd voor meer dierenwelzijn. Tijdens het Offerfeest, van 10 tot 14 augustus, werd dit jaar ruim de helft minder dieren geslacht in Vlaanderen dan in 2018. Het was het eerste Offerfeest sinds minister Weyts het totaalverbod op onverdoofd slachten invoerde. De minister hoopt dat de cijfers aantonen dat steeds meer mensen zich neerleggen bij dat verbod en achterhoedegevechten achterwege laten. “Laten we samen vooruitkijken naar een toekomst met meer dierenwelzijn voor en door iedereen”, reageert de minister.

Alle schapen verdoofd

In totaal zijn dit jaar 2.613 dieren geslacht. Vorig jaar waren dat er nog 5.913, of 56 procent meer. Alle schapen werd geslacht met voorafgaande verdoving. Van de runderen is twee derde verdoofd meteen na de halssnede, een derde voor de slachting. Vorig jaar waren er nog 2.600 onverdoofde slachtingen.

Wallonië vanaf september

Het verbod op onverdoofd slachten geldt in Vlaanderen sinds begin dit jaar. Vanaf 1 september gaat ook in Wallonië een totaalverbod in. Nu Brussel nog.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is