Grootste verzekeringsmarkt ter wereld komt naar Brussel

Door Johan Van Overtveldt op 30 maart 2017, over deze onderwerpen: Financiën, Verandering
Lloyd’s of London

Lloyd’s of London, de grootste verzekeringsmarkt ter wereld, gaat een nieuwe Europese dochtermaatschappij oprichten in Brussel. “Het is de eerste keer dat Lloyd’s voet aan wal zet op het Europese vasteland”, zegt minister van Financiën Johan Van Overtveldt. Lloyd’s anticipeert daarmee op de mogelijke gevolgen van de brexit voor de toegang van het Verenigd Koninkrijk tot de Europese eengemaakte markt.

Lloyd’s werd opgericht in 1688 als een markt voor scheepvaartverzekeringen, maar is intussen uitgegroeid tot de grootste verzekeringsmarkt ter wereld. Lloyd’s heeft een uniek model waarbij het zelf geen verzekeringsrisico’s onderschrijft, maar een markt organiseert voor zo’n 2000 leden en 90 syndicaten. “Ik ben enorm verheugd dat zo’n internationaal gerenommeerde en gerespecteerde instelling voor Brussel heeft gekozen”, zegt minister Van Overtveldt. “De intensieve gesprekken die we de jongste maanden met Lloyd’s hebben gevoerd, leveren nu resultaat op.”

Potentieel aanzuigeffect

“De keuze van Lloyd’s voor Brussel bewijst ook dat de positie van onze hoofdstad als financieel centrum verbetert”, merkt Van Overtveldt op. “En het kan een aanzuigeffect uitoefenen op andere verzekeraars en gespecialiseerde financiële instellingen, waarin Brussel al een sterke traditie heeft. De financiële sector staat nog steeds onder grote druk. De hervormingen die voortvloeien uit de werkgroep van experten voor de financiële sector beginnen vruchten af te werpen. Dat is hoopvol voor toekomstige investeringen, jobs en groei”, besluit de minister.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is