Goedkoper taksvrij winkelen om toeristische sector te stimuleren

Door Johan Van Overtveldt op 15 september 2016, over deze onderwerpen: Economie, Belastingen, Financiën, Toerisme, Verandering
Goedkoper taksvrij winkelen om toeristische sector te stimuleren

Op voorstel van minister van Financiën Johan Van Overtveldt heeft de regering beslist om het minimale aankoopbedrag voor btw-vrij winkelen voor niet-Europese toeristen te verlagen van 125 naar 50 euro. Die verlaging heeft als doel om het toerisme te stimuleren. “Meer toerisme betekent ook meer inkomsten voor de horecasector”, zegt Van Overtveldt. “En dus een stimulans voor het geheel van onze economie.”

De toeristische sector in Europa, en in België in het bijzonder, heeft nog steeds zwaar te lijden onder de terroristische aanslagen. “Met deze maatregel maken we het aantrekkelijker voor niet-Europese toeristen om aankopen te doen in België. Tegelijk geven we de nodige steun aan sectoren die het vandaag moeilijk hebben”, verklaart Van Overtveldt. Niet-Europese toeristen leveren een belangrijke bijdrage aan vele sectoren, van textielwinkels, grootwarenhuizen, giftshops, museumshops en chocolatiers tot horecazaken.

Vierde duurste land

Voorheen was België het vierde duurste land voor niet-Europese toeristen om taksvrij te winkelen. “Dankzij deze maatregel hebben wij nu een aankoopdrempel die vergelijkbaar is met de meeste andere Europese landen”, besluit Van Overtveldt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is