Geen tweederde meerderheid om dicriminatie in Grondwet op te nemen

Door Zuhal Demir op 17 april 2013, over deze onderwerpen: Werken

N-VA-Kamerlid Zuhal Demir reageert verbaasd op het bericht van ACV-topman Marc Leemans dat de regering een Grondwetswijziging voorbereidt om zo de gelijkschakeling tussen arbeiders en bedienden over de datum van 8 juli 2013 te lichten. De N-VA zal in elk geval geen tweederde meerderheid leveren aan deze commedia dell’arte."

"De N-VA stelt vast dat de sociale partners al meer dan 20 jaar bezig zijn om de statuten van arbeiders en bedienden te harmoniseren", zegt Zuhal Demir. "Nu de deadline van 8 juli 2013 dichtbij komt, moet plots alles vlug gaan. Tot zelfs een grondwetswijziging toe. Een wijziging die de ongelijkheid moet maskeren. "

In juli vorig jaar bevestigde minister De Coninck mij nog dat alle betrokkenen in het dossier in alle stilte bezig waren met een oplossing te zoeken. Begin dit jaar werd ook nog een werkgroep opgericht. "Wat hebben zij dan de hele tijd gedaan”, vraagt Demir zich af. De N-VA heeft altijd voorgesteld om in het parlement samen met de sociale partners te werken aan de gelijkschakeling van arbeiders en bedienden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is