Via Twitter konden we vernemen dat de minister deelnam aan een oefentest ter voorbereiding van één van de selectieproeven voor toekomstige politiekandidaten. Op de foto’s is te zien hoe ze binnen in een sporthal zonder mondmasker deelneemt aan een zogenaamde beeptest. Nadat er toch enige kritiek kwam, aangezien indoor sporten voor Jan met de Pet niet toegestaan is, meldde haar woordvoerder dat de test wel degelijk ‘coronaproof’ verliep.

Minister doet zelf niet wat ze bevolking oplegt

De hele bevolking gaat al meer dan een jaar gebukt onder de strenge maatregelen binnen het coronaregime die onder andere door Minister Verlinden worden opgelegd. Het merendeel van de bevolking houdt zich aan de regels, omdat ze geen overrompeling van het gezondheidssysteem wenst en naasten wil beschermen tegen de toch wel verwoestende ziekte. Mensen raken de chaos en wanbeheer echter wel beu. Als zelfs de minister van Binnenlandse Zaken haar eigen regels niet kent en/of naleeft, hoe kan dan verwacht worden dat anderen het wel doen?

Absoluut gebrek aan empathie met gewone mensen

In haar antwoord op de interpellatie van De Roover gaf minister Verlinden geen enkele blijk van empathie tegenover de bevolking die zich aan coronaregels houdt en miste ze de kans om zich te verontschuldigen. Die ‘ivoren toren’-reactie is onbegrijpelijk voor Peter De Roover. “Minister Verlinden geeft blijk van een absoluut gebrek aan empathie voor de burgers die zichzelf al meer dan een jaar het normale leven moeten ontzeggen, we denken onder meer aan grootouders die hun kleinkinderen al maanden niet zien, jonge mensen die normale contacten met leeftijdsgenoten  moeten missen - waarbij zijzelf graag optreedt als strenge controleur. Ze gooit daarmee haar geloofwaardigheid als pleitbezorger voor correct gedrag te grabbel.”

Excuses waren op hun plaats geweest

“De rekrutering van nieuwe politiemensen is essentieel, sporttesten voor die nieuwe rekruten zijn essentieel, de aanwezigheid van minister was dat op geen enkele manier”, stelt De Roover vast. “Los van de vraag of de beeptest coronaveilig verliep of niet, gaat het hier natuurlijk om veel meer. Het gaat om beeldvorming en motivatie. Regels in een rechtstaat gelden voor iedereen, ook en zeker voor de minister die het ministerieel besluit zelf uitvaardigde. Excuses van de minister waren op hun plaats. De minister heeft hier de kans gemist haar geloofwaardigheid te herstellen”, sluit De Roover  af.