Gastland Vlaanderen wil ook toeristen verleiden op de boekenbeurs van Frankfurt

Door Cathy Coudyser op 19 oktober 2016, over deze onderwerpen: Toerisme, Cultuur
Gastland Vlaanderen wil ook toeristen verleiden op de boekenbeurs van Frankfurt

Vlaanderen is dit jaar samen met Nederland gastland op de Frankfurter Buchmesse, de grootste boekenbeurs ter wereld. “We zullen daar niet alleen onze auteurs en uitgeverijen promoten, maar ook voluit onze toeristische troeven uitspelen”, vernam Vlaams Parlementslid Cathy Coudyser van Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts. Het agentschap Toerisme Vlaanderen, zelf ook standhouder op de beurs, trekt daarvoor 300.000 euro uit.

Op deze 68ste editie van de boekenbeurs, die loopt van 19 tot 23 oktober, worden meer dan 7000 exploitanten en ongeveer 280.000 bezoekers verwacht. In totaal gaan dit jaar ongeveer 120 Vlaamse en Nederlandse auteurs naar Duitsland en zullen ruim 145 evenementen plaatsvinden in het kader van het gastlandprogramma. “Deze boekenbeurs heeft een groot en divers internationaal publiek en vormt daarom een ideaal forum om Vlaanderen ook te promoten als aantrekkelijke reisbestemming”, zegt Coudyser.

Promoacties

In de aanloop naar de Frankfurter Buchmesse zet Toerisme Vlaanderen alvast een aantal acties op in binnen-en buitenland, waaronder een gezamenlijke promocampagne met meer dan 800 Duitse boekhandels en de opstelling van een groot chocoladekunstwerk in het station van Frankfurt, gemaakt door leerlingen van Ter Groene Poorte, de grootste voedingsschool van Vlaanderen. Tijdens de beurs wordt een gastronomische avond georganiseerd. En na afloop komt er nog een promocampagne met de Duitse radiozender 1 Live, die per uur meer dan een miljoen jonge luisteraars bereikt. Via een wedstrijd kunnen zij een arrangement winnen voor een van de Vlaamse kunststeden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is