Federale en regionale uitzendarbeid

Door Steven Vandeput, Liesbeth Homans op 2 maart 2018, over deze onderwerpen: Werken, Ambtenaren, Overheidsbedrijven, Lokale overheid
Steven Vandeput en Liesbeth Homans

De Vlaamse en federale overheid kunnen voortaan een beroep doen op uitzendarbeid. De maatregel is een tegemoetkoming aan een Europese richtlijn die beperkingen op uitzendarbeid uitsluit. Federaal minister van Ambtenarenzaken Steven Vandeput en Vlaams minister van Bestuurszaken Liesbeth Homans reageren tevreden: “Met uitzendkrachten kunnen overheidsdiensten vlotter inspelen op geplande en ongeplande afwezigheden of een plotse toename van de werkdruk.”

Betere dienstverlening en tevreden collega’s

De inzet van uitzendkrachten bevordert volgens minister Vandeput de dienstverlening naar de klanten van de overheidsdiensten. “Daarnaast kunnen de diensten met uitzendarbeid de werkdruk beter onder controle houden, wat resulteert in tevreden collega’s”, legt hij uit. Ook de overheidsbedrijven kunnen gebruik maken van.

Vlaanderen eerst

Eerder deze week al had Vlaams minister Homans uitzendarbeid mogelijk gemaakt bij de Vlaamse overheid en de lokale besturen. “Uitzendarbeid helpt om meer diversiteit in het personeel te brengen en biedt mensen uit kansengroepen, laaggeschoolden en vijftigplussers de kans om werkervaring op te doen”, wijst minister Homans op de voordelen van uitzendarbeid.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is