Europese richtlijn pensioenfondsen biedt zekerheid

Door Daphné Dumery op 31 augustus 2018, over deze onderwerpen: Pensioenen, Europees beleid, Europees Parlement, Europese Commissie
Grootvader met kleinkind

De omzetting door de Belgische regering van de Europese IORP II-richtlijn voor de pensioenfondsen biedt zekerheid aan de aangeslotenen. Kamerlid Daphné Dumery is tevreden dat België op tijd klaar is met de omzetting. “Een pensioenfonds als tweede pijler is een zeer geschikte manier om de levensstandaard op peil te houden na pensionering. Het is belangrijk dat de aangeslotenen weten dat de maatregelen op tijd van kracht zullen zijn”, zegt Daphné Dumery.

Pan-Europese pensioenfondsen

De IORP II-richtlijn gaat over de werkzaamheden van de instellingen voor bedrijfspensioenvoorziening en het toezicht daarop. “Het is essentieel dat België op tijd klaar is met de omzetting. Dit land zette als eerste de IORP I-richtlijn van 2003 om. We creëerden een aantrekkelijk kader voor pensioenfondsen opdat bedrijven België kiezen als vestigingsplaats. De pan-Europese pensioenfondsen zijn een succes in België, we moeten er voor zorgen dat we een gastland voor pan-Europese pensioenfondsen blijven”, besluit Kamerlid Dumery.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is