Europa wil strengere beveiliging snelwegparkings

Door Mark Demesmaeker op 23 januari 2018, over deze onderwerpen: Europees beleid, Europees Parlement, Europese Commissie, Veiligheid
Vrachtwagens

Een nieuw Europees rapport erkent de noodzaak van strenger beveiligde snelwegparkings op cruciale knooppunten van het trans-Europese transportnetwerk. Brussel is één van die knooppunten. “Om onder meer de mensensmokkel tegen te gaan, zou daarom de nabijgelegen snelwegparking in Groot-Bijgaarden het best heringericht worden”, zegt Europarlementslid Mark Demesmaeker.

Geen trekpleister voor mensensmokkel

Vlaams minister Ben Weyts nam hiervoor al initiatief en maakte er ook middelen voor vrij. “Dit is niet alleen belangrijk voor de veiligheid van de vrachtwagenchauffeurs, maar ook voor de directe buurtbewoners”, verklaart Demesmaeker. “Het kan niet dat illegale migranten er ’s nachts bijna ongehinderd kunnen rondhangen en in vrachtwagens inbreken. Groot-Bijgaarden, dat niet ver van het Noordstation en het Maximiliaanpark ligt, mag geen trekpleister worden voor mensensmokkel.”

Demesmaeker wijst ook naar het belang voor de veiligheid op de weg. Vrachtwagenchauffeurs moeten op een menswaardige manier tot rust kunnen komen na hun kilometerslange ritten. Vlaanderen geeft in Europa trouwens al het goede voorbeeld door vermoeide cowboys van de baan te halen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is