Europa eist meer N-VA

Door Johan Klaps op 23 mei 2018, over deze onderwerpen: Financiën, Federale begroting, Europees beleid
Europese vlag met eurobiljetten op voorgrond

België krijgt een slecht rapport van de Europese Commissie op het vlak van begroting. Europa eist extra inspanningen om de begroting structureel gezond te maken. Dat is precies de vraag van de N-VA, die in de regering steeds als eerste aandringt op diepgaandere hervormingen en besparingen. “Een periode van hoogconjunctuur is immers ideaal om de begroting op orde te stellen”, zegt Kamerlid Johan Klaps.

Verantwoordelijkheid nemen

Deze regering heeft al veel van het structureel tekort weggewerkt, maar het vooropgesteld doel van een begroting in evenwicht is voorlopig nog niet in zicht. De N-VA roept de regeringspartners op om hun verantwoordelijkheid te nemen en diep na te denken welke hervormingen en besparingen zij nog mogelijk achten deze legislatuur.

Uitstekend rapport

“N-VA wordt soms euro-kritisch genoemd. Net wij zijn de trekkers van de hervormingen die tot een geslaagd, meer nog, tot een uitstekend rapport moeten leiden. Deze spreekwoordelijke ‘dash’ willen wij niet verliezen, ook niet met de nakende verkiezingen in het vooruitzicht”, aldus Johan Klaps vanuit de commissie Financiën.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is