Elke Wouters legt eed af als Vlaams volksvertegenwoordiger

Door N-VA op 5 december 2018, over deze onderwerpen: N-VA
Elke Wouters

Woensdag heeft de Grimbergse Elke Wouters in het Vlaams Parlement de eed afgelegd als volksvertegenwoordiger. Ze volgt er Bart Nevens op, die verhuist naar de deputatie van Vlaams-Brabant. “Het zijn grote schoenen om te vullen, maar ik ga deze kans met beide handen grijpen”, zegt Elke Wouters ambitieus.

Ervaring meenemen

De 32-jarige Wouters zette al bij de verkiezingen in 2006 haar eerste stappen op het politieke toneel. Sinds 2012 zetelt ze in de Grimbergse gemeenteraad en ze was ook zes jaar provincieraadslid. Na het behalen van een master in de criminologie ging ze aan de slag als raadgever ‘Welzijn en Gezin’ op het kabinet van Geert Bourgeois en later dat van Liesbeth Homans. “Als kabinetsmedewerker heb ik heel wat ervaring opgedaan die ik nu kan meenemen naar het parlement”, aldus het nieuwbakken parlementslid.

Groeipakket

In de commissie voor Leefmilieu en die voor Brussel en Vlaamse Rand zal Elke Wouters zich onder meer inzetten voor het behoud van de open en groene ruimte in de Vlaamse Rand en voor een efficiënte afvalverwerking. Ook de vernieuwde kinderbijslag, het zogenaamde ‘Groeipakket’, wordt een van haar stokpaardjes. “Ik heb op het kabinet zeer actief meegewerkt aan het decreet Groeipakket. Het is heel bijzonder om dat dossier nu als parlementslid verder op te volgen”, besluit Elke Wouters.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is