Einde dubbele belasting van pensioenen grensarbeiders

Door Johan Van Overtveldt op 23 februari 2018, over deze onderwerpen: Pensioenen, Belastingen
Nederlandse grens

De dubbele belasting op de pensioenen van grensarbeiders in Nederland verdwijnt. Minister van Financiën Johan Van Overtveldt sloot daarover een akkoord met de Nederlandse staatssecretaris van Financiën Menno Snel. Hij kon zijn Snel ervan overtuigen de Nederlandse heffing in te trekken. Minister Van Overtveldt is tevreden: “Het kan niet zijn dat de pensioenen van grensarbeiders dubbel belast zouden worden.”

Dubbel belast

Inwoners uit België die in Nederland hebben gewerkt, krijgen voor die jaren doorgaans een aanvullend pensioen. Volgens het belastingverdrag tussen België en Nederland zijn pensioenen belastbaar in de woonstaat. Maar eind 2017 gaf Nederland aan de aanvullende pensioenen ook in Nederland te belasten.

Snelle oplossing

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt schoot meteen in actie. “Ik heb gevraagd om deze onrechtvaardige situatie snel op te lossen. Ik ben tevreden dat die oplossing er nu ook is.” Nederland gaat ermee akkoord geen belastingen te heffen op de aanvullende pensioenen van de grensarbeiders. “Ik wil de Nederlandse collega’s danken voor hun constructieve houding”, besluit minister Van Overtveldt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is