Langs de mooiste plekjes van de Vlaamse Rand

De Gordel werd vorig jaar door de coronacrisis gespreid over een week. Dat bleek een onverhoopt succes. De organisatie trok de lijn dan ook door naar de editie 2021. Ook nu weer kan je heerlijk wandelen en fietsen langs de mooiste plekjes van de Vlaamse Rand. En in gastgemeenten Sint-Pieters-Leeuw en Huizingen kunnen Gordelaars opnieuw genieten van verschillende optredens. Onderweg kan je in vijf gemeenschapscentra van vzw De Rand even verpozen en genieten van een drankje.

Graveltochten

Naast de klassieke wandel- en fietstochten kan je nu ook met de gravelfiets de streek verkennen. Graveltochten bieden een leuke mix van avontuurlijke offroadwegen, die technisch minder uitdagend zijn dat mountainbikeparcours. De graveltochten starten aan het Colomapark en voeren je langs de mooiste plekjes van de Zennevallei en het Pajottenland, inclusief een fototentoonstelling van Christophe Heymans.

Een boom voor elke deelnemer

“De Vlaamse Rand is een groene rand. Daar zorgt ook de Gordel voor, want voor elke geregistreerde deelnemer planten de ‘Bûûmplanters’ een extra boom”, geeft Ben Weyts nog mee.

Op www.degordel.be vind je alle informatie over de beschikbare fiets-, wandel- en graveltochten. Er is voor elk wat wils!