Digitale veiligheid voor politieke partijen

Door Brecht Vermeulen op 30 oktober 2018, over deze onderwerpen: Politiek, Veiligheid
Hacker aan het werk

“Politieke partijen beschermen hun websites niet genoeg.” Kamerlid Brecht Vermeulen vraagt meer aandacht voor de beveiliging van de websites van de politieke partijen. Het Centrum voor Cybersecurity zal alvast een antihackinggids opstellen tegen de nationale verkiezingen van mei volgend jaar. Kamerlid Vermeulen pleit daarnaast voor de inzet van ethische hackers.

CERT.be

Het Centrum voor Cybersecurity richtte eerder al CERT.be op, een online meldpunt dat 24 uur per dag beschikbaar is voor cyberaanvallen en alles over online veiligheid. “Tot op heden heeft geen enkele politicus of politieke partij een beroep gedaan op CERT.be. Nochtans verklaarde Ecolo dat het tijdens de gemeenteraadsverkiezingen het slachtoffer was van een cyberaanval”, zegt Brecht Vermeulen.

Ethische hackers

Kamerlid Vermeulen wijst naar ethische hackers als nuttige bondgenoten in de strijd tegen online onveiligheid. “In Nederland hebben ethische hackers al aangetoond dat de politieke partijen hun websites niet genoeg beschermen. Soms kunnen kleine ingrepen dat oplossen, maar het gebruik van ethische hackers kan een nuttige aanvulling zijn”, besluit Brecht Vermeulen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is