De N-VA vraagt meer respect voor chauffeurs van De Lijn

Door Bert Maertens op 31 januari 2020, over deze onderwerpen: De Lijn

Vlaams Parlementslid Bert Maertens vraagt hoffelijkheid voor buschauffeurs naar aanleiding van de oproep van het televisieprogramma Pano aan reizigers om hun ervaringen bij de Lijn te filmen en de beelden te delen. “Een chauffeur van De Lijn moet immers zijn job in alle veiligheid, rust en respect kunnen uitvoeren, of er komen letterlijk ongevallen van”, aldus Maertens. 

Het televisieprogramma Pano roept reizigers van De Lijn op om hun ervaringen op de bus te filmen. Chauffeurs zijn als aanspreekpunt van De Lijn steeds vaker kop van jut bij ontevreden reizigers. Uiteraard vinden de chauffeurs in kwestie dat vervelend. “Wanneer de chauffeurs herkenbaar in beeld zijn, is dat een schending van de privacyregels en zelfs strafbaar”, stelt Vlaams Parlementslid Bert Maertens.

Hoffelijkheidscampagne

De Lijn heeft de komende jaren nog nieuwe chauffeurs nodig door de Vergrijzing Een stijging van de gemiddelde leeftijd doordat het aandeel van ouderen in de bevolking stijgt. Een periode van vergrijzing gaat vaak ook gepaard met een bevolkingsdaling. Die is concreet zichtbaar in de bevolkingspiramide, waarvan de basis inkrimpt en daardoor ook het draagvlak voor de sociale zekerheid. vergrijzing bij het personeel. “Het is daarom cruciaal dat we permanent werken aan een positief imago van De Lijn. Een hoffelijkheidscampagne met een oproep tot meer respect voor de buschauffeurs is daarom aangewezen”, besluit Bert Maertens.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is