De groene Vlaamse Rand verkennen

Het Gordelfestival gaat normaal gezien elk jaar door op de eerste zondag van september. Maar door corona is dat dit jaar niet mogelijk, weet Ben Weyts. “Het is dit jaar niet mogelijk om tienduizenden Vlamingen op dezelfde dag naar de Vlaamse Rand te lokken. Toch blijven we mensen uitnodigen om onze mooie, groene en Vlaamse streek te komen verkennen.”

Een hele week lang gordelen

Om de Gordel 2020 zo veilig mogelijk te laten verlopen, kiest de organisatie voor een alternatief concept. Iedereen wordt uitgenodigd om gedurende één week, van 31 augustus tot 6 september, binnen de persoonlijke en familiale bubbel te genieten van de Vlaamse Rand. Ook in de Alternatieve Gordel blijft het sportieve en familiale karakter bewaard. “Ook al moet het dan gespreid in tijd en in beperktere kring: gordelen zullen we”, zegt Ben Weyts.

Gordel 2020: een mooi aanbod aan wandel- en fietstocht door de groene Vlaamse Rand

Zoals elk jaar biedt de Gordel 2020 een mooi aanbod aan sportieve uitdagingen.

De klassieke lus van 100 kilometer steekt dit jaar in een digitaal jasje met een Strava Challenge, die de ganse week loopt. Voor elke deelnemer aan die challenge wordt trouwens een boom geplant in de Vlaamse Rand.

Voor wie de 100 kilometer te hoog gegrepen is, zijn er drie kortere bewegwijzerde familietochten. Ook voor de wandelaars zijn er drie uitgepijlde wandeltochten van elk ongeveer acht kilometer.

Alle informatie over de Gordel 2020 vind je op gordelfestival.be.