Cieltje Van Achter pleit voor coronacommissie om Brussel te wapenen tegen opflakkering

Door Cieltje Van Achter op 10 juni 2020, over deze onderwerpen: Wonen en werken in Brussel, Coronacrisis
Cieltje Van Achter

“In tegenstelling tot de andere gewesten heeft het Brussels Hoofdstedelijk Gewest meer dan eens steken laten vallen.” De N-VA-fractie in het Brussels Parlement vraagt bij monde van fractievoorzitter Cieltje Van Achter de oprichting van een Bijzondere Coronacommissie. Die moet de Brusselse corona-aanpak evalueren en Brussel beter wapenen tegen gelijkaardige crisissituaties.

De coronapandemie is geen lachertje. De verschillende regeringen van dit land hebben zo goed en zo kwaad mogelijk het virus aangepakt en de koe bij de horens gevat. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft uiteraard ook zijn deel gehad. 

Verwarrende Brusselse aanpak

Brussel heeft wel enkele steken laten vallen, meent Van Achter. “Zo heeft het een pak langer dan elders geduurd eer bedrijven en horeca op premies konden beroep doen om het hoofd boven water te houden. Ook over de aanpak van de crisis in de woonzorgcentra bestond de grootste onduidelijkheid. En dan hebben we het nog niet over de zeer verwarrende communicatie en kakofonie aan maatregelen genomen door de verscheidene Brusselse gemeenten.” 

Voorbereiden op tweede golf na de zomer

Brussels Parlementslid Van Achter wil Brussel beter wapenen tegen een mogelijk opflakkering. “Volgens gezondheidsspecialisten zou er wel eens een opflakkering van de pandemie kunnen komen na de zomer. Ik hoop samen met u dat dat niet zo zal zijn en we allemaal het gezond verstand blijven gebruiken. Maar als dat zo mocht zijn, zijn er een aantal zaken die zeker beter kunnen aangepakt worden.”

Brussel sterker maken tegen crisissituaties

N-VA-fractie vraagt daarom de oprichting van een Bijzondere Commissie zoals voorzien in het reglement van het Brussels parlement. Die moet het gevoerde beleid evalueren en adviezen geven over welke maatregelen de Brusselse samenleving sterker maken tegen crisissituaties. “De Voorzitter van het parlement heeft onze vraag in ontvangst genomen. Er liggen verschillende voorstellen op tafel waarover het parlement zich zal beraden”, besluit Cieltje Van Achter.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is