Brexit doet ook verzekeraar QBE kiezen voor Brussel

Door Johan Van Overtveldt op 7 juni 2017, over deze onderwerpen: Financiën
Brussel

Na Lloyds of London kondigt ook QBE, een van oorsprong Australische verzekeringsgroep, de oprichting aan van een Europese dochtermaatschappij in Brussel. Concrete aanleiding is ook hier de brexit. QBE motiveert zijn keuze voor Brussel onder meer met de centrale geografische ligging, de politieke rol die België speelt in de EU, het degelijke regelgevende kader en de constructieve houding van de toezichthouder.

QBE is gespecialiseerd in bedrijfsverzekeringen en behoort tot de top 20 van verzekeraars wereldwijd. “We zijn bijzonder verheugd dat we, kort na Lloyd’s, opnieuw een grote naam mogen verwelkomen in Brussel”, reageert minister van Financiën Johan Van Overtveldt.

Financieel landschap verbreden

“Deze aankondiging bewijst dat onze aanpak om Brussel te versterken als financieel centrum werkt. Door te focussen op specifieke activiteiten, zoals verzekeringen, marktinfrastructuren en innovatieve financiële technologie, slagen we bovendien erin om het financiële landschap in Brussel nog te verbreden”, besluit minister Van Overtveldt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is