Björn Anseeuw: “Traagheid Vandenbroucke zal vanaf 1 januari jobs kosten”

Door Björn Anseeuw op 9 december 2020, over deze onderwerpen: Werken, Ondernemen
Björn Anseeuw

Minister Frank Vandenbroucke gaat niet in op het N-VA-voorstel om het nu nog mogelijk te maken voor start-ups en kleinere handelszaken om, net zoals hun concurrenten, vanaf 1 januari 2021 te genieten van de doelgroepkorting eerste werknemers. “Wij willen kmo’s verder stimuleren om nieuwe mensen aan te werven. Onbegrijpelijk dat minister Vandenbroucke hier het belang niet van inziet”, aldus Anseeuw.

Vandenbroucke betwijfelt hardop of KB tijdig klaar is

“Het is belangrijk dat start-ups en kleinere handelszaken nog steeds durven ondernemen. Daarom willen we het mogelijk maken dat ook werkgevers die na 31 december 2020, bij de aanwerving van een eerste werknemer, worden vrijgesteld van de werkgeversbijdrage. Dit zal de tewerkstelling bevorderen en aan kleine ondernemingen de kans geven om op een gelijk speelveld te concurreren”, zegt Anseeuw. Minister Vandenbroucke zegt dat dit niet nodig is, al betwijfelt hij hardop dat zijn eigen Koninklijk Besluit op tijd klaar zal zijn tegen 1 januari 2021.

Minister stort ondernemingen in onzekerheid

Dat de minister de ondernemingen in rechtsonzekerheid stort, is onbegrijpelijk. Zeker omdat Anseeuw een amendement klaar heeft waarmee elke ondernemer zeker is dat hij vanaf 1 januari van de doelgroepkorting eerste werknemer kan genieten. “Ik begrijp niet dat de minister onze uitgestoken hand wegslaat. Jobcreatie zou een gemeenschappelijk doel moeten zijn. Het feit dat het niet zeker is of de regeling er komt voor het einde van het jaar zal er voor zorgen dat ondernemingen aanwervingen zullen uitstellen of afgelasten”, besluit Anseeuw. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is