Bert Wollants waarschuwt voor nieuwe paars-groene koolstoftaks

Door Bert Wollants op 10 november 2020, over deze onderwerpen: Leefmilieu, Klimaat
Bert Wollants

De introductie van een koolstoftaks was de enige maatregel die de groene klimaatminister Khattabi kon bedenken sinds haar aanstelling. Haar beleidsnota is glashelder: er dient onmiddellijk een extra koolstoftaks te komen. Kamerlid Bert Wollants trekt aan de alarmbel.

Wie gaat (weer) mogen betalen?

Het enige wat duidelijk is, is dat de nieuwe regering wil laten betalen voor het klimaat, zegt Wollants. “De koolstoftaks is de eerste en enige maatregel die paars-groen naar voren schuift. Niemand kan vandaag zeggen wie de taks zal mogen ophoesten. Opnieuw de middenklasse? Opnieuw wie werkt, spaart en onderneemt en bovenop bijvoorbeeld de stadstol die pendelaars in Brussel al te wachten staat?”

Niemand zegt waarvoor het geld moet dienen

De groene belastingtsunami staat al in de steigers, geeft Wollants aan. "Tegelijk wil niemand zeggen waar het geld voor moet dienen. Om bestaande putten vol te gooien?" De N-VA blijft dan ook om duidelijkheid vragen, maar het is duidelijk dat de regering niet geneigd is om kleur te bekennen. Geen letter over de bestemming van middelen. Het enige dat duidelijk is, is dat de Vlaming opnieuw zal mogen betalen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is