Bert Maertens pleit voor compensatie Lijn-abonnees voor verloren coronamaanden

Door Bert Maertens op 21 juni 2020, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Openbaar vervoer, De Lijn, Coronacrisis
Bert Maertens

“Uitzonderlijke omstandigheden vergen een uitzonderlijke compensatieregeling.” Vlaams Parlementslid Bert Maertens dringt bij de Vlaams minister van Mobiliteit aan op een compensatie voor abonnementhouders van de De Lijn. “Door corona konden veel scholieren en werknemers noodgedwongen geen gebruik maken van hun abonnement, dat wel betaald werd.”

De coronacrisis heeft een serieuze impact op het aantal reizigers dat bus of tram neemt. In maart daalde het aantal reizigers met een abonnement met de helft ten opzichte van maart 2019. In april zelfs met 89 procent. 370 abonnees contacteerden De Lijn met de vraag om hun abonnement kosteloos te verlengen. 

Veel scholieren en werknemers konden hun abonnement niet gebruiken

Bert Maertens is voorstander van een compensatie. “Uitzonderlijke omstandigheden vergen een uitzonderlijke compensatieregeling. Door de coronamaatregelen konden veel scholieren sinds 16 maart geen gebruik maken van hun abonnement, dat wel betaald werd. Ook heel wat werknemers die het openbaar vervoer gebruiken voor woon- werkverkeer waren lange tijd technisch werkloos. Gelukkig staat De Lijn er voor open om in deze uitzonderlijke gevallen met nieuwe oplossingen te komen voor de klant.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is