Ben Weyts investeert in veilige schoolomgevingen

Door Ben Weyts op 5 augustus 2019, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Verkeersveiligheid
Veilige schoolomgeving

“De omgeving van een schoolpoort moet zo veilig mogelijk zijn." Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts investeert een half miljoen euro om 63 schoolomgevingen in 14 gemeenten veiliger te maken. Weyts kent de subsidie toe volgens het principe ‘1 euro voor 1 euro’. Voor elke euro die die 14 gemeenten investeren in veiligere schoolomgevingen langs de gemeentelijke wegen, legt de Vlaamse overheid er een euro naast.

Snelle ingrepen

Minister Weyts mikt op ingrepen die snel realiseerbaar zijn, maar toch een groot verschil kunnen maken op het vlak van verkeersveiligheid. Voorbeelden zijn de plaatsing van anti-parkeerpalen, fietssuggestiestroken, een gevleugeld zebrapad of thermoplastische wegmarkeringen.

Oproep aan lokale besturen

In totaal houdt de minister 10 miljoen euro klaar, waarvan nu een half miljoen is toegekend. Minister Weyts doet dan ook een oproep aan de lokale besturen om de schoolomgevingen langs gemeentelijke wegen veiliger te maken. “Er ligt nog 9,5 miljoen euro van de Vlaamse overheid klaar. Het enige dat we vragen is dat de lokale besturen ook zelf investeren,” besluit Ben Weyts.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is