Belfius betaalt hypotheekintrest niet onvoorwaardelijk terug

Door Johan Klaps op 17 november 2017, over deze onderwerpen: Belfius en Dexia, Sparen en beleggen, Financiën

Door de lage rente moeten sommige Belfius-klanten met een variabel woonkrediet intrest krijgen van de bank in plaats van ze te betalen. Althans, dat is de theorie. Want in de praktijk weigert Belfius dit te consequent toe te passen. "Onbegrijpelijk en onaanvaardbaar”, vindt Kamerlid Johan Klaps. “Zeker omdat het hier gaat om een overheidsbank.”

Belfius had beloofd de klanten in kwestie met een commerciële tegemoetkoming te vergoeden. “Maar de bank keert deze rente enkel uit aan klanten die er expliciet om vragen”, ontdekte Klaps. “Bovendien moeten zij een overeenkomst tekenen waarin staat dat de tegemoetkoming eenmalig is, en dus telkens opnieuw aangevraagd moet worden. Belfius eist ook absolute geheimhouding van de klant.”

In september voelde de het Kamerlid de bevoegde minister hierover al aan de tand, maar ruim twee maanden later heeft die Belfius daar nog steeds niet op aangesproken. "Peeters springt zogezegd steeds in de bres voor de consument, maar deze Belfius-klanten laat hij dus stikken”, besluit Klaps. “Wat houdt hem tegen om met de vuist op tafel te slaan bij de bank?”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is