Bedelen met kinderen: N-VA vraagt kordate aanpak

Door Marc Hendrickx, Lorin Parys op 16 oktober 2015, over deze onderwerpen: Minderjarigen, Politie, Justitie
Bedelen met kinderen: N-VA vraagt kordate aanpak

Baby's of zeer jonge kinderen die misbruikt worden voor bedelpraktijken: het is in ons land een bekend fenomeen. Politie en gerecht weten er geen raad mee. Met de winter in aantocht vraagt de N-VA de Vlaamse Regering dan ook kordaat op te treden, in het belang van de kinderen.

In 2010 stelde het Brusselse Hof van Beroep dat bedelen met kinderen mag, zolang ze onder toezicht staan van een ouder. Oost-Europese bendes maken daar handig gebruik van, want in andere Europese landen mag het niet.

Omzendbrief

Vlaams Parlementsleden Marc Hendrickx en Lorin Parys vragen de minister van Welzijn daarom dat hij een duidelijke omzendbrief opstelt die politie en Jeugdhulp oproept om systematisch te controleren op ouderlijk toezicht én het welzijn van het kind. Momenteel worden kinderen immers nog vaak ‘uitgeleend’ aan bendes of moeten ze in de vrieskou bedelen. “Als we dat hard aanpakken, krijgen de bendes een krachtig signaal dat ook Vlaanderen het uitbuiten van kinderen niet pikt”, zeggen de N-VA-parlementsleden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is