Bart De Wever biedt wisselmeerderheid aan tegen kernuitstap: “Men stort ons in de totale onzekerheid”

Door Bart De Wever op 21 november 2020, over deze onderwerpen: Energiebeleid

“Men stort ons in de totale onzekerheid, in een regio die zwaar geïndustrialiseerd is en voor wie energie cruciaal is.” Bart De Wever legde in een gesprek op Radio 1 nog eens uit waarom de geplande kernuitstap in 2025 onverantwoord is. “Men wordt nu meegesleurd door de groenen in de afgrond. Ik denk dat die partijen van hun stoel gevallen zijn door de handigheid van Tinne Van der Straeten (minister van Energie, Groen, red.), die het dossier zeer goed kent, om heel snel te manoeuvreren."

Bart De Wever biedt zelfs een Wisselmeerderheid Een alternatieve meerderheid in het parlement, die een wetsvoorstel waar niet alle regerende meerderheidspartijen achter staan, toch kan goedkeuren. wisselmeerderheid aan om de kernuitstap van de baan te krijgen. Volgens De Wever zijn de vijf partijen waarmee hij tijdens de zomer onderhandelde, allemaal vóór het langer openhouden van de centrales. “Men kan onze stemmen krijgen. We zijn de grootste partij, er liggen massa's zetels te rapen, en ik bied ze aan zonder prijs.”

Prijsstijgingen zonder zekerheid

Volgens De Wever dreigt België “na Polen de vervuilendste energieproducent van Europa” te worden en zal de sluiting van de kerncentrales gepaard gaan met "enorme prijsstijgingen" voor consumenten en bedrijven en onzekerheid over de energiebevoorrading.

Beluister het volledige gesprek met Bart De Wever, over de kernuitstap, maar ook over zijn herverkiezing tot N-VA-voorzitter en de positie van de N-VA op het Vlaamse en het federale niveau.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is